Anticonceptie

Naast de zorg rondom zwangerschap, bevallen en kraamtijd, verlenen we ook anticonceptiezorg in Den Haag. Elke vrouw is hiervoor welkom bij ons. Als je bij ons onder zorg bent geweest voor de zwangerschap(pen) maar ook als je niet bij ons bent geweest voor de zwangerschappen óf nog nooit zwanger bent geweest.

Bij elke vrouw past een andere vorm van anticonceptie, er zijn voldoende opties; met hormonen en zonder hormonen. Om een passend anticonceptiemiddel voor je te vinden gaan we graag met je in gesprek welke vormen van anticonceptie er zijn en welke vorm het beste bij jou past.

Wil je hier meer over weten? Bel ons gerust even op 070-325 89 15, stuur ons een e-mail op info@carmenta-vc.nl of neem contact met ons op via de website.

Spiraal laten zetten in Den Haag

Bij ons kun je terecht voor het plaatsen en het verwijderen van spiralen in Den Haag. Een spiraal is een zeer betrouwbare vorm van anticonceptie. Er zijn twee soorten spiralen: de hormoonvrije koperspiraal (T-safe, ballerine en Multi-safe short) en de hormoonspiraal (Mirena en Kyleena). Beide vormen van spiralen zijn te combineren met borstvoeding. Een spiraal kan vijf, zes of tien jaar gebruikt worden. Uiteraard kan je de spiraal ook voor een kortere periode laten plaatsen, bijvoorbeeld als er een kinderwens is. Heb je nog vragen? Kom langs op een van onze 7 locaties in Den Haag.

Hormoonvrije koperspiraal

De koperspiraal is zonder hormonen en geeft geleidelijk koper af. Onder invloed van koper verlammen de zaadcellen die de baarmoeder binnenkomen en maakt het de zaadcellen inactief. Zo voorkomt het een bevruchting.

Met de koperspiraal blijf je menstrueren. Eventuele bijwerkingen zijn: een langduriger en/of hevigere menstruatie dan je gewend bent, buikkrampen en tussentijds bloedverlies de eerste drie tot zes maanden na de plaatsing. Hierna herstelt de natuurlijke cyclus  zich vaak weer. In sommige gevallen kan het bloedverlies blijvend toenemen.

Mocht je noodanticonceptie nodig hebben, werkt de koperspiraal óók als morning-after pil als het geplaatst wordt binnen vijf dagen na onveilig vrijen. De koperspiraal maakt het baarmoederslijmvlies ongeschikt voor de innesteling van een eventueel bevruchte eicel.

T-Safe-Spiraal

T-safe
Deze koper spiraal is zeer betrouwbaar en kan 10 jaar gebruikt worden. Het is de meest gebruikte koperspiraal in Nederland.

Msafe-Anticonceptie-Den-Haag

Multi-safe short
De multi-safe short kan 5 jaar gebruikt worden. Deze spiraal heeft een kleinere afmeting dan de T-safe en daarom geschikt voor de kleinere baarmoeder.

Ballerine-Spiraal-Den-Haag

Ballerine
De ballerine kan 5 jaar gebruikt worden. Het is een nieuw spiraal die bestaat uit koperen balletjes.

Hormoonspiraal

De hormoonspiraal bevat hormonen die in kleine hoeveelheden worden afgegeven. Dit zorgt ervoor dat het slijm in de baarmoederhals taaier wordt, waardoor zaadcellen er moeilijker doorheen kunnen. Het spiraal geeft het hormoon levonorgestrel af, wat ervoor zorgt dat de zaadcellen minder beweeglijk worden en dit verkleint de kans op een bevruchting. Door het hormoon van de spiraal en door de spiraal zelf in de baarmoeder, wordt het baarmoederslijmvlies niet of nauwelijks opgebouwd. Hierdoor kan een eventuele bevruchte eicel zich niet innestelen. De hormoonspiraal kan er ook voor zorgen dat de eisprong wordt onderdrukt waardoor er geen bevruchting plaats kan vinden. Eventuele bijwerkingen zijn meer of minder bloedverlies tijdens de menstruatie, tussentijds bloedverlies, of uitblijven van de menstruatie. Hoofdpijn, buikpijn, rugpijn komen vaak voor als bijwerking.

Spiraal-Mirena-Vs-Kyleena-Den-Haag

Mirena en Kyleena
De Mirena en de Kyleena zijn de twee soorten hormoonspiralen. Het verschil is de grootte van de spiraal en de hoeveelheid hormonen. De Kyleena is iets kleiner en geeft wat minder hormonen af. Beide spiralen zijn even betrouwbaar. De Mirena werkt voor 6 jaar en de Kyleena voor 5 jaar.

Kosten

De kosten van het plaatsen en verwijderen van een spiraal wordt meestal vergoed door de zorgverzekeraar. Indien je aanvullend verzekerd bent, is het slim om te kijken of spiralen ook vergoed worden door de zorgverzekeraar. Als je dit niet bent, moet je de kosten voor het aanschaffen van de spiraal zelf betalen.

Koper Hormoon
T-safe €70,96Mirena €147,47
Ballerine €119,-Kyleena €147,47
Multi-safe short €53,58

Procedure

Mocht je een spiraal wensen gaan wij met je in gesprek en kijken we samen welke het beste past bij jouw wensen. Een spiraal kan 10 tot 12 weken na je bevalling geplaatst worden. Als je nog nooit bevallen bent, kijken we of we de spiraal kunnen plaatsen tijdens je menstruatie. Je baarmoedermond staat dan iets meer open en maakt de plaatsing wat makkelijker. We weten dan ook zeker dat je op dat moment niet zwanger bent.

De spiraal wordt besteld en geleverd op de praktijk zodra je de spiraal betaald hebt. Als je voor de afspraak komt, is het advies één uur van tevoren goede pijnstilling in te nemen zoals paracetamol, ibuprofen of naproxen omdat de plaatsing gevoelig kan zijn.

Na de plaatsing kan je last hebben van buikkrampen of een zeurend gevoel in de onderbuik, dit gaat meestal snel weer voorbij. De eerste drie tot zes maanden na de plaatsing zien we dat je last kan hebben van onregelmatig en/of extra bloedverlies en buikkrampen. Bij vragen of zorgen neem contact met ons op na de plaatsing.

Zes weken na de plaatsing of na een menstruatie kom je op nacontrole. Er wordt dan gevoeld of de spiraal nog steeds op de juiste plek zit door een inwendig onderzoek. Verder bespreken we je ervaring van de afgelopen weken.

Spiraal verwijderen of vervangen in Den Haag

Indien je je spiraal wilt laten verwijderen of wilt vervangen omdat de duur verstreken is, kan je ook bij ons terecht. Na verwijdering ben je direct weer vruchtbaar, indien je een kinderwens hebt is het advies ook om op dit moment te starten met foliumzuur.

Quote Bg Den Haag

" Labor is the only blind date where you know you will meet the love of your life "

Quote Bg Den Haag
Quote Bg Den Haag

" The moment the child is born, the mother is also born "

Quote Bg Den Haag
Quote Bg Den Haag

" You cannot buy happiness. Happiness is born "

Quote Bg Den Haag
Quote Bg Den Haag

" A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it "

Quote Bg Den Haag
Quote Bg Den Haag

" A child is a love that lasts a lifetime "

Quote Bg Den Haag
Quote Bg Den Haag

" Sometimes the littlest things take up the most room in your heart "

Quote Bg Den Haag
Quote Bg Den Haag

" A new baby is like the beginning of all things - wonder, hope a dream of possibilities "

Quote Bg Den Haag