Vruchtbaarheid – Vrouw

Tot je 30e ben je als vrouw het meest vruchtbaar, daarna neemt de hoeveelheid eicellen die je hebt snel af. Het wordt daarom aangeraden om voor je 35e kinderen te krijgen.

Vruchtbare dagen

Een vrouw heeft iedere maand vruchtbare en onvruchtbare dagen. Als je zwanger wilt worden, is het verstandig om in ieder geval seks te hebben op de vruchtbare dagen. Als je vruchtbaar bent, heb je (tot je 30e jaar) elke maand gemiddeld 20 procent kans om zwanger te worden. Dat betekent dat het 1 of meerdere jaren kan duren voordat je zwanger bent, ook als er geen medische problemen zijn.

Gezond gewicht en gezondheid

Voor de vruchtbaarheid is het belangrijk dat je gezond eet en een gezond lichaamsgewicht hebt. Als je onder- of overgewicht hebt dan kan dat een directe weerslag hebben op je vruchtbaarheid. Ook als je ziek bent geweest of langere tijd minder gezond hebt geleefd, kan dit van invloed zijn.

Diëtiste

Om je kansen op zwanger worden te vergroten, vormt gezond leven de basis. Het is een goed idee om advies van een diëtiste in te winnen, en te kijken of je wellicht ook bepaalde vitamine- of mineralentekorten hebt.

Mentaal

Er is goede reden om aan te nemen dat ook spanningen (bijvoorbeeld de spanning over de beslissing voor een kind of het gevoel dat het nu toch echt moet gaan lukken) de vruchtbaarheid negatief beïnvloeden. Soms worden vrouwen juist zwanger als ze net de hoop hebben laten varen. Het klinkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar probeer toch niet te gefixeerd te raken. Misschien helpt een korte vakantie, of je zinnen verzetten op een andere manier.

Na je 35e?

Naarmate je ouder wordt, neemt de kwaliteit van de eicellen af. De kans op een miskraam of een kindje met een aangeboren afwijking is hierdoor wat groter. Als je pas op latere leeftijd aan kinderen begint, is het goed dat je deze risico’s kent.

Bron: cjgdenhaag.nl

" Labor is the only blind date where you know you will meet the love of your life "

" The moment the child is born, the mother is also born "

" You cannot buy happiness. Happiness is born "

" A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it "

" A child is a love that lasts a lifetime "

" Sometimes the littlest things take up the most room in your heart "

" A new baby is like the beginning of all things - wonder, hope a dream of possibilities "