Lage hartslag van de baby

Soms heeft de baby een lage hartslag tijdens het persen. De hartslag, die normaal 120-160 slagen per minuut is, kan zakken tot 80 slagen per minuut.
Dit is normaal als de baby door het bekken naar de bekkenbodemspieren daalt (indalingsbradycardie). Jullie hoeven hier niet van te schrikken.
Na de wee klinkt de hartslag even langzaam, maar als er wat langer wordt geluisterd gaat het hartje steeds sneller kloppen, tot het weer zijn oude ritme heeft gevonden.

In een enkel geval gaat de hartslag niet van zelf omhoog. Dan is het zaak dat de baby zo snel mogelijk geboren wordt. Mocht dit het geval zijn en je ontsluiting of uitdrijving is nog onvoldoende gevorderd, zullen wij de gynaecoloog inlichten en indien die niet in het ziekenhuis aanwezig is, zal die op dat moment daar naartoe gaan. Bij een geplande thuisbevalling wordt je per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Ondertussen zucht jij de weeën weg in linker zijligging (optimale doorstroming van de placenta) waarop de hartslag van de baby zich normaliter vrij snel herstelt.

" Labor is the only blind date where you know you will meet the love of your life "

" The moment the child is born, the mother is also born "

" You cannot buy happiness. Happiness is born "

" A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it "

" A child is a love that lasts a lifetime "

" Sometimes the littlest things take up the most room in your heart "

" A new baby is like the beginning of all things - wonder, hope a dream of possibilities "