Bloedverlies tijdens zwangerschap

In het begin van de zwangerschap kan er af en toe wat bloedverlies zijn. Dit hoeft niks te betekenen! Wanneer je ongeveer twee weken overtijd bent, kan dit een innestelingsbloeding zijn en dit heeft geen consequenties. Rond de tijd dat je eigenlijk weer ongesteld zou moeten worden, zien we ook regelmatig dat er iets bloedverlies is. Waarschijnlijk is dat hormonaal bepaald en ook dit heeft geen consequenties.

Neem bij bloedverlies contact op

Helaas kan je bij bloedverlies ook een miskraam hebben. Neem daarom bij aanhoudend of veel bloedverlies altijd contact met ons op. Wij zullen dan (als de zwangerschap daar ver genoeg voor is) een spoedecho regelen. Dit is de enige manier om een diagnose te stellen. Doe niet opnieuw een zwangerschapstest want deze kan nog positief uitvallen terwijl de zwangerschap al voorbij is.

Verder kan je bloedverlies hebben na het vrijen. De baarmoedermond bloedt vrij snel bij aanraking, maar dit kan geen kwaad voor de zwangerschap. Dagen later kan je nog bruinige afscheiding hebben.

Bloedverlies dat zomaar spontaan optreedt willen wij altijd weten. Bij een enkel druppeltje bel je overdag; is het meer dan een inlegkruisje vol dan bel je altijd direkt.

Bloedverlies aan het einde van de zwangerschap

Als je aan het einde van de zwangerschap bent kan je af en toe wat slijmerig bloed verliezen, dit heeft geen betekenis.

Je kunt ook de slijmprop verliezen. Dit is taai slijm meestal bruinig (oud bloed).

De slijmprop sluit tijdens je zwangerschap de baarmoedermond af. Het verliezen van deze slijmprop houdt niet automatisch in dat de bevalling begint, maar is een teken dat het einde van de zwangerschap nadert.

Belangrijk! Tijdens de ontsluitingsperiode meer dan een maandverband helderrood bloedverlies in een keer, bel dan meteen!

" Labor is the only blind date where you know you will meet the love of your life "

" The moment the child is born, the mother is also born "

" You cannot buy happiness. Happiness is born "

" A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it "

" A child is a love that lasts a lifetime "

" Sometimes the littlest things take up the most room in your heart "

" A new baby is like the beginning of all things - wonder, hope a dream of possibilities "