Bandenpijn

Bandenpijn is een normaal en veelvoorkomende klacht tijdens de zwangerschap. De banden die de meeste klachten geven, zijn de banden die zowel links als rechts vanuit de bovenkant van de baarmoeder,langs de baarmoeder en dan via het lieskanaal naar de binnenkant van de grote schaamlippen lopen.

Hoe voelt bandenpijn?

Deze banden worden als elastiekjes uitgerekt tijdens het groter worden van de baarmoeder. Bij een plotselinge beweging worden deze banden nog eens extra opgerekt en dat kan een vervelende stekende pijn geven of dagen een zeurend gevoel. Dit kan onder meer gebeuren bij hoesten, bij het opstaan, bij omdraaien in bed, bij lopen en aan het einde van de dag als je lichaam moe is.

Deze pijn kan de hele zwangerschap en ook in de kraamweek voorkomen.

Wat te doen tegen bandenpijn?

Probeer plotselinge bewegingen te vermijden. Eventueel kan een doek of een speciale band om je buik verlichting geven. Dit zorgt voor extra steun, maar doe dit niet de hele dag want daar verslap je je buikspieren mee. Ook wat extra warmte (kruik, douche of bad) doet vaak wonderen. Door even rustig te liggen merk je dat de pijn overgaat.

 

 

" Labor is the only blind date where you know you will meet the love of your life "

" The moment the child is born, the mother is also born "

" You cannot buy happiness. Happiness is born "

" A baby is born with a need to be loved - and never outgrows it "

" A child is a love that lasts a lifetime "

" Sometimes the littlest things take up the most room in your heart "

" A new baby is like the beginning of all things - wonder, hope a dream of possibilities "